Je bekijkt nu Een kunstprint voor op jouw muur

Een kunstprint voor op jouw muur

Tijd om de muur van nieuwe inspiratie te voorzien?

Allereerst moet je bepalen of je een schilderij of een kunstprint of poster wilt ophangen.

Waarom kies je voor een kunstprint?

Je kiest voor een kunstprint als je:

  • van afwisseling houdt,
  • eenvoudig meerdere stijlen door elkaar wilt mixen,
  • een klein budget hebt maar toch graag een werk van hoge kwaliteit wilt ophangen.

Je kiest voor een schilderij of origineel kunstwerk als je:

  • iets in huis wilt hebben wat niemand anders heeft,
  • een wat groter budget hebt,
  • wilt variëren op de muur in met origineel en kunstprints.

Flexibel

Een kunstprint is flexibel, je kunt deze makkelijk te wisselen en weer op te bergen. Je kunt per seizoen je muur aanpassen aan de sfeer die je graag wilt hebben in je huis.

In de zomer bijvoorbeeld een frisse zomerse uitstraling, maar in de winter een kunstprint die wat beter past bij een gezellige warme en knusse sfeer. 

Als een kunstprint of schilderij wat langer aan de muur hangt dan valt het je na een tijdje minder op. Je kunt er voor kiezen het werk af en toe te verhangen, een andere plek geeft al nieuwe input/stimulans waardoor het weer opnieuw de aandacht trekt. Met een kunstprint kun je eenvoudig wisselen zodat je weer iets nieuws hebt om naar te kijken.

Hoe kies je de beste kunstwerk voor jouw huis? 

Bij het kiezen van de juiste schilderij of kunstwerk moet je letten op 

  • kleur,
  • grootte,
  • wisselwerking met andere decoratie in je huis.

In jouw interieur heeft waarschijnlijk één kleur de overhand. Het kan een warme kleur zijn, of juist een frisse kleur. Licht of juist donker. 

Stel je interieur heeft voornamelijk blauw-groene tinten. Dan past een blauw-groen kunstwerk daar natuurlijk goed bij. 

Maar om te voorkomen dat het saai wordt is het ook slim om te zoeken naar een contrast. 

Monochroom (licht-donker)

Monochroom betekent dat je één kleur gebruikt. Je gebruikt bijvoorbeeld alleen blauwe kleuren en zwart en wit. Zoals je hieronder ziet kun je dan nog steeds een heel verschillende werken ophangen. Hierdoor kun je makkelijk combineren. Dit contrast is heel veelzijdig te gebruiken.

Je kunt voor extra contrast zorgen door een witte of donkere lijst te kiezen of deze juist af te wisselen.

Je kunt een extra wow-effect creëren door een licht werk op een donkere muur te hangen. Of door het gebruik van een wit passe-partout. (Dat is de witte rand tussen de lijst en het werk)

Warm-Koud contrast

Als je een warm-koud contrast wilt gebruiken kies je een warme, en een koude kleur die mooi bij elkaar passen. Warme kleuren zijn: geel, oranje, rood, roze, ect. Koude kleuren zijn: blauw, paars, groen, ect. 

In onderstaande voorbeelden zijn de meubels warm van kleur en hebben de werken op de muur een koelere uitstraling. Door dit contrast creëer je een echte eye-catcher. Je kunt met lijsten en accessoires zorgen dat de koele kleur weer terug komt. Je kunt bijvoorbeeld een vaas, schaal of sierkussen in deze blauwe kleur terug laten komen.

Kwaliteitscontrast

Dit contrast is vooral geschikt voor huizen met een zachte en neutrale uitstraling. Als je hierbij één kleur zoekt die goed past maar ook flink opvalt dan creëer je een echte eye-catcher. Het kan ook zijn dat dit in jouw interieur al het geval is. Dan is de keuze niet moeilijk en hoef je alleen maar te kijken naar een kunstwerk met jouw accentkleur.

In dit voorbeeld is de kleur roze als accentkleur gekozen bij de blauwe bank. Waarbij in het werk zelf ook weer blauw terugkomt. Dit zorgt voor een mooi geheel.

Kiezen

Bekijk je interieur eens goed en bepaal welk contrast het beste past bij jou huis.

Als je veel verschillende kleuren hebt in je interieur, en graag veel vrolijke kleuren bij elkaar plaatst kun je ook kiezen voor een door een wit passe-partout of een neutrale lijst om iets meer rust te creëren en de kleuren te laten spreken. 

Zin in om even te neuzen tussen de prints in de webshop? Klik hier.

.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.