online cursus
Portret tekenen voor
beginners

6

modules

18

Video's

Beginner

Level

Stap voor stap

Leren portrettekenen

Met plezier tekenen is voor iedereen weggelegd. 

Goed tekenen begint met:

Verder leer je in de cursus:

Het is goed voor je stressniveau en de werking van je hersenen.

Dus laat los en geniet ervan! Het is een savasana* voor je brein!

*een ontspannende yogapose ;-)

Dit behandelen we in de online cursus

  • Warming up oefeningen en uitleg over materialen, want een goed begin is het halve werk.
  • Lijnen, schaduwen en tonen, zodat je de basiselementen waaruit een tekening is opgebouwd kunt oefenen. Dit helpt je later tijdens het uitwerken van je “echte” tekening.
  • Verhoudingen, en tips voor het uitwerken van het gezicht, zodat je het fundament voor je tekening kunt leggen, en stap voor stap kunt uitwerken. Ook weet je dan wanneer en waar het mis kan gaan zodat je dit snel kunt corrigeren.
  • Hoe je verder kunt oefenen met wat je geleerd hebt in de cursus.

In de cursus is inbegrepen:

  • Hand-outs voor de verhoudingen en het tekenen van de details.
  • Hand-outs voor het tekenen van de haren.
  • Alle toekomstige updates en bonussen die aan de cursus worden toegevoegd.

extra's

je krijgt ook toegang tot:

  • Extra hand-outs om na de cursus zelfstandig verder te oefenen.
  • Mijn mailbox waar je vragen kunt stellen als je er niet uit komt, zodat je niet tot stilstand komt als het echt niet lukt.

Inhoud

Hoe werkt de cursus en uitleg van de benodigde materialen.

In deze module maken we onze arm en hand wakker om te zorgen dat alle spieren wakker zijn en het tekenen soepeltjes verloopt.

In module maken we 3 blinde contour tekeningen, zowel met je dominante als met je niet dominante hand. In deze module zijn we nog niet bezig met het “mooi” tekenen maar oefenen we juist op het goed kijken naar wat je aan het tekenen bent.

Tijdens deze module gaan we aan de slag met lijn en schaduw. De basis elementen van jouw tekening. Hiermee bouw je aan je basisvaardigheden om je tekeningen goed vorm te geven.

Het oefenen van het maken van verschillende tonen met je 2B, HB en 4B potlood geeft je controle over je tekening en helpt je om de schaduwen netjes uit te werken.

Na alle basistechnieken gaan we aan de slag met de basisverhoudingen van het gezicht. Het is het fundament van je tekening. Als je dit goed voor elkaar hebt kan het bijna niet meer misgaan.

In deze module gaan we dieper in op het tekenen van het haar en het uitwerken van je tekening met schaduwen.

Schaduw geeft je tekening een 3D effect. Door het juist plaatsen van de schaduwen maak je jouw tekening ruimtelijk en realistisch.

Tips hoe je verder kunt oefenen en een paar extra hand-outs om uit te printen.

Wat anderen zeggen...

Jouw investering voor de online cursus portrettekenen is:

Eenmalig € 59,-

Klaar om in de cursus te duiken?

Wie ben ik?

Ik ben Laura

Met jaren leservaring in beeldende vakken heb ik al veel studenten geholpen om met plezier te leren tekenen en schilderen. Het is mijn missie om zo veel mogelijk creativiteit de wereld in te sturen. Ik geloof dat het aanwakkeren van jouw creativiteit de wereld een heel stuk mooier maakt.

Wat maakt deze cursus speciaal?

Leren op jouw eigen tempo uitgebreide video's, handouts & voorbeelden

Ervaren docent

Ik heb jaren ervaring in het lesgeven aan groepen. Ik weet welke problemen je tegen komt als je net begint. Natuurlijk ben ik ook bereikbaar als je vragen hebt tijdens de cursus.

Niet tevreden geld terug

Als je het gevoel hebt dat je niet genoeg geleerd hebt tijdens de cursus en me kunt laten zien dat jouw pogingen op niets zijn uitgelopen krijg je je geld terug.

Overal beschikbaar

Bekijk de video's zo vaak als je wilt.

Ze blijven voor je beschikbaar.

Je kunt de cursus bekijken via laptop, tablet en smartphone.

Aan de slag

Vandaag meteen beginnen met oefenen portret tekenen? Zoek je potloden en tekenpapier maar vast op, na het bestellen kun je meteen van start. 

Veelgestelde Vragen

Potloden, (2H, HB en 2B) een gum, liniaal, een doezelaar of wattenstaafje/tissue.

Papier: een stapeltje printpapier en tekenblok met zuurvrij tekenpapier.

Dan is deze online training juist speciaal voor jou gemaakt. Ik begin helemaal met de basis en zorg dat je deze basistechnieken onder de knie krijgt. Daarna leg ik je stap voor stap uit hoe je jouw tekening kunt uitwerken. 

Een online training heeft als voordeel dat je de video’s kunt blijven terugkijken en het op je eigen tempo kunt doen. Tijdens een live workshop heb je de mogelijkheid om meteen vragen te stellen, maar krijg je ook in één middag een heleboel informatie. Een online training kun je op je eigen tempo volgen en zo vaak terug kijken als je wilt.

Je kunt de training op je eigen tempo afmaken. Maak bijvoorbeeld elke week een opdracht. Sommige video’s zijn langer, anderen wat korter. Als je alle video’s achter elkaar bekijkt kost dat je ongeveer net zoveel tijd als een gemiddelde speelfilm. (een kleine 2 uur).

Ik ben er van overtuigd dat je door het volgen van de cursus echt vooruit zult gaan. Maar mocht je nu toch echt niet tevreden zijn over jouw gemaakte tekeningen, laat het me dan weten. Als je me je tekeningen kunt laten zien waarin je echt niet verder bent gekomen, dan krijg je alsnog je geld terug.

Stuur me een mail via Laura @ lauwpauw.com, dan help ik je verder!