Je bekijkt nu Liever cadeautjes dan korting!

Liever cadeautjes dan korting!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Kunst
  • Bericht reacties:0 Reacties

Barst!

Ik kocht een slim horloge bij een groot bedrijf. Door mijn eigen stomme fout ging het scherm kapot. Ik baalde enorm want ik had het horloge pas een paar maanden. Met de barst werkt het horloge nog steeds, maar het is niet meer waterdicht. 

Niet een groot probleem en ik ging er vanuit dat ik tegen betaling het scherm kon laten repareren. Maar dat bleek nog niet zo makkelijk. Er werd mij klant-on-vriendelijk meegedeeld dat maar gewoon een nieuw horloge bij ze moest kopen…

Nadat ik verschillende reparatiebedrijven had benaderd, en een aantal telefoontjes en mailtjes later bleek het repareren echt onmogelijk omdat dit grote bedrijf niet meewerkt aan reparatie en dus ook geen onderdelen levert. 

Het stomme is dat de reparatie misschien net zo duur zou zijn als dit nieuwe horloge, maar ik toch weiger om een nieuw horloge te kopen bij dit bedrijf.

Intussen is het een principekwestie geworden. 

Dan maar een barst in mijn scherm.

Flink stunten tijdens feestdagen, of nog erger, tijdens Black Friday & Cyber monday past niet bij mij.

Natuurlijk houd ik ook van om een keer een leuke korting te scoren en ook om soms een kortingsactie op de site te zetten. Maar de koop-koop-koop madness staat me tegen. Daarnaast is het als maker van handgemaakte producten niet te doen om met mega hoge kortingen mee te stunten.

Shoppen voor het shoppen past niet bij mijn idee van duurzaamheid. Net zoals het horloge wat door alleen een barst in het schermpje weggegooid moet worden, geeft goedkoop mij ook vaak het gevoel van waardeloos.

Onze wereld en onze natuur is prachtig en de grootste inspiratiebron voor mijn werk. 

Mijn kunstwerken en kunstartikelen zijn handgemaakt en ik ben me altijd bewust van mijn voetafdruk. Alles wat normaal gesproken als afval weggegooid zou kunnen worden probeer ik zo veel mogelijk te hergebruiken en opnieuw iets moois van te maken. 

Duurzaamheid

Ik maak resin schilderijen waarvan ik hoop dat mijn kopers er jaren plezier van hebben. Ik meet zo precies mogelijk uit hoeveel resin ik nodig heb, maar het komt wel eens voor dat ik een klein beetje resin over heb. Die resin giet ik in mallen en ik maak er sieraden en buttons van. Zo heb ik zo min mogelijk afval en heb ik meteen een mooi sierraad om te dragen. Ik heb er intussen zoveel dat ik ze ook op beurzen en markten verkoop en een selectie ervan in de de webshop heb staan. Interesse? Stuur je me een mailtje laura@lauwpauw.com dan kan ik je foto’s en een video sturen van de actuele collectie.

.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.