online cursus
Portret tekenen Deel 2
Expressie en Kleur

5

modules

22

Video's

Geoefende beginner

Level

Geef jouw portretten

Expressie en kleur

Teken levendige portretten vol gevoel en emotie!

In deze cursus leer ik je

Verder leer je in de cursus:

– Pablo Picasso

Dit behandelen we in de online cursus

 • Warming up oefeningen en uitleg over materialen, want een goed begin is het halve werk.
 • Expressie, zodat je begrijpt wat er onder de huid gebeurt, maar ook meer dynamiek in je tekening brengt.
 • Ruimtelijkheid van de schedel en de onderdelen zoals de mond, neus, ogen en oren, hierdoor krijg je meer grip op de vorm en kun je jouw tekening ruimtelijk opzetten.
 • Compositie en kleurenleer, om jouw tekening naar het volgende niveau te tillen.

In de cursus is inbegrepen:

 • Een overzichtelijk handboek, met voorbeelden en opdrachten. 
 • Een heleboel voorbeeldafbeeldingen om te gebruiken tijdens het oefenen.
 • Oefenvellen om uit te printen.

extra's

je krijgt ook toegang tot:

 • Mijn mailbox waar je vragen kunt stellen als je er niet uit komt, zodat je niet tot stilstand komt als het echt niet lukt.
 • Alle toekomstige updates en bonussen die aan de cursus worden toegevoegd.

Inhoud

Hoe werkt de cursus en uitleg van de benodigde materialen.

In deze module maken we onze arm en hand en hoofd los om te zorgen dat alle spieren wakker zijn en het tekenen soepeltjes verloopt.

In deze module oefenen met we met expressie, leg ik je uit over spieren en botten zodat je nog beter begrijpt wat er nu eigenlijk onder de huid gebeurt.

Bij expressie ontstaat er ruimte in het gezicht en zul je deze dus ook in 3D  willen weergeven. In deze module leg ik je uit hoe je de onderdelen en de schedel ruimtelijk kunt opbouwen.

Het opbouwen van een sterke compositie is belangrijk als je jouw tekening gevoel wilt meegeven. In deze module leg ik uit over de regel van derden, richting en restruimte om jouw tekening nog beter in te delen.

De laatste en grootste module van deze cursus; kleur! In deze module leg ik je eerst uit over kleur, verschillende kleur contrasten, het realistisch inkleuren van de huid en hoe je de achtergrond kunt gebruiken om jouw portret nog meer te laten spreken.

Afsluitend geef ik je nog een paar tips om verder te oefenen.

Wat anderen zeggen...

Jouw investering voor de online cursus portrettekenen Deel 2 is:

Eenmalig € 59,-

Klaar om in de cursus te duiken?

Wie ben ik?

Ik ben Laura

Met jaren leservaring in beeldende vakken heb ik al veel studenten geholpen om met plezier te leren tekenen en schilderen. Het is mijn missie om zo veel mogelijk creativiteit de wereld in te sturen. Ik geloof dat het aanwakkeren van jouw creativiteit de wereld een heel stuk mooier maakt.

Wat maakt deze cursus speciaal?

Leren op jouw eigen tempo uitgebreide video's, handouts & voorbeelden

Ervaren docent

Ik heb jaren ervaring in het lesgeven aan groepen. Ik weet welke problemen je tegen komt als je net begint. Natuurlijk ben ik ook bereikbaar als je vragen hebt tijdens de cursus.

Niet tevreden geld terug

Als je het gevoel hebt dat je niet genoeg geleerd hebt tijdens de cursus en me kunt laten zien dat jouw pogingen op niets zijn uitgelopen krijg je je geld terug.

Overal beschikbaar

Bekijk de video's zo vaak als je wilt.

Ze blijven voor je beschikbaar.

Je kunt de cursus bekijken via laptop, tablet en smartphone.

Aan de slag

Vandaag meteen beginnen met oefenen portret tekenen? Zoek je potloden en tekenpapier maar vast op, na het bestellen kun je meteen van start. 

Veelgestelde Vragen

 • Tekenpotloden
 • Tekenpapier
 • Schetspapier of printpapier
 • Schaar en een plakstift
 • Transparant papier of overtrekpapier
 • Een set goede kleurpotloden.
 • setje vetkrijtjes of wascokrijt
 • Niet noodzakelijk, wel handig: kleurpotloden met speciale huidskleur tinten (cremé, oker, terracotta, donkerbruin, lichtroze (koel) en perzikroze (warm))
 • Eventueel waterverf en een penseel
 • Een printer om de hand-outs en het werkboekje uit te printen

Deze cursus gaat uit van een kleine basis voor het portret tekenen. Ben je nu nog een absolute beginner dan raad ik je eerst aan om de beginnerscursus te volgen.

Een online training heeft als voordeel dat je de video’s kunt blijven terugkijken en het op je eigen tempo kunt doen. Tijdens een live workshop heb je de mogelijkheid om meteen vragen te stellen, maar krijg je ook in één middag een heleboel informatie. Een online training kun je op je eigen tempo volgen en zo vaak terug kijken als je wilt.
Je kunt de training op je eigen tempo afmaken. Maak bijvoorbeeld elke week een opdracht. Sommige video’s zijn langer, anderen wat korter. Als je alle video’s achter elkaar bekijkt kost dat je ongeveer net zoveel tijd als een flink lange speelfilm. (ruim 3 uur).
Ik ben er van overtuigd dat je door het volgen van de cursus echt vooruit zult gaan. Maar mocht je nu toch echt niet tevreden zijn over jouw gemaakte tekeningen, laat het me dan weten. Als je me je tekeningen kunt laten zien waarin je echt niet verder bent gekomen, dan krijg je alsnog je geld terug.
Stuur me een mail via Laura @ lauwpauw.com, dan help ik je verder!