Origineel en uniek

Een schilderij is meer dan alleen een canvasdoek:

 • Het is een gevoel waar je in kunt duiken
 • Een herinnering aan een plek waar je naar kunt wegdromen
 • Het vertelt een verhaal, jouw verhaal

Een schilderij is meer dan alleen maar decoratie aan de muur

Het is een uiting van jouw gevoel

Jouw gevoel aan de muur

Een prettige aanwezigheid die je begroet elke keer als je de kamer in komt

 • Een venster op een andere wereld
 • Een werk dat je verbeelding prikkelt en waar je naar blijft kijken
schilderij laten maken

Een schilderij dat perfect bij jou past

Kunst kijken is als kijken naar een geliefde

Kunst kan ervoor zorgen dat je brein een beter doorbloeding krijgt, kijken naar een mooi kunstwerk geeft een zelfde impuls aan je hersenen als het kijken naar iemand waarvan je houdt.

Dus je hoeft geen verstand te hebben van kunst, je hoeft alleen te weten wat je mooi vindt en wat niet.

Ik kan je helpen met de lastige keuzes maken

 • Het schilderij tot zijn recht laten komen in jouw interieur
 • Het kiezen van de stijl die bij jou past
 • De kleuren die aansluiten bij jouw gevoel
schilderij laten maken door laura van de wiel

Fluid art

Technieken

Acryl Gieten

Resin

Techniek

Resin / epoxy

Als je vandaag een bestelling plaatst,
hoe gaat het in zijn werk?

Keuze maken en bestelling plaatsen

 • Vandaag

Je kunt direct een bestelling plaatsen via de webshop. Op die manier heb je meteen de keuze gemaakt voor het formaat en kleurstijl. Heb je hiervoor hulp nodig neem dan contact met me op.

 

Door het plaatsen van de bestelling heb je plek gereserveerd. Nadat je de informatie en eventuele inspiratie afbeeldingen hebt gestuurd ga ik voor je aan de slag met een voorstel/schetsfase.

Vandaag
Binnen 1 week

Schetsfase

 • Binnen 1 week

Nadat je de bestelling hebt geplaatst en de benodigde informatie hebt gestuurd maak ik een schets.

Hierdoor krijg je een goed beeld van hoe het het uiteindelijke schilderij er uit gaat zien. Zo weten we beiden zeker dat het eindresultaat naar wens zal zijn. 

Uitvoering

 • Van start na akkoord van de schetsfase

Nadat de schetsfase akkoord is begin ik met het uitvoeren van het definitieve schilderij.

Ik houd je op de hoogte van het schilderproces.

Van start na akkoord van de schetsfase
13 October 2018

Schilderij ophalen

 • 13 October 2018

Nadat het schilderij goed is gedroogd wordt het schilderij afgewerkt met een beschermende vernislaag. 

Een week later is het schilderij klaar om opgehaald te worden.

schilderij laten maken

Voordat ik begin met schilderen:

 • Een vrijblijvend gesprek in mijn atelier of bij je thuis, zodat je precies kunt uitleggen welk gevoel jouw schilderij moet uitstralen. We bespreken jouw wensen, en hoe ik die voor jou kan gaan visualiseren.

 • Een uitgebreide schetsfase — zodat je kunt zien dat ik jouw ideeën goed geïnterpreteerd heb. Inclusief een mock-up waardoor je zeker weet dat het mooi in jouw interieur gaat passen.

Levertijd

Het gemiddelde schilderproces neemt gemiddeld 4-6 weken in beslag.

Afhankelijk van de schetsfase en akkoord, is de gemiddelde levertijd 4-8 weken. In verband met de droogtijd en afwerking.

Spoed is uiteraard bespreekbaar. Neem hiervoor contact op.

Prijs

Elk op maat schilderij heeft een op maat prijs. 
Afhankelijk van het formaat kom je voor een acryl giet schilderij tussen de € 300 en € 900,- uit. 
Voor een resin/epoxy schilderij kom je tussen de €400 – €1.200 uit.

Prijs is afhankelijk van het formaat en complexiteit van het werk.

Wie ben ik?

Kunstenaar en beeldend docent Laura van de Wiel (1986) woont en werkt in Breda onder de naam LauwPauw.

“In mijn fluid-art werken probeer ik het gevoel te vangen dat je een klein en belangrijk onderdeel bent van het grotere geheel. Zodat je voor je gevoel jezelf kunt verliezen in ‘the bigger picture’ en nog steeds alle details op microniveau kunt waarnemen en invoelen.”

De combinatie tussen deze micro en macro wereld kun je ontdekken in de schilderijen met fluid-art in acryl of resin.

Veelgestelde vragen:

In mijn werk gebruik ik vaak blauw maar het geeft me rust in mijn hoofd en maakt me gelukkig als ik er naar kijk. Bij het maken van opdrachtwerk pas ik me natuurlijk aan jouw wensen aan. Ik gebruik dan de kleuren die jou datzelfde geluksgevoel geven..

Dan help ik je daar natuurlijk mee! Ik vind het voorbereidende proces ook erg leuk omdat ik met je mee kan denken en we samen kunnen ontdekken wat jij mooi vindt. We beginnen altijd met een uitgebreide schetsfase waardoor je nog veel feedback kunt geven en aangeven wat je mooi vindt. Als jij echt het gevoel hebt dat jouw perfecte schilderij in de schetsen naar voren komt gaan we pas beginnen aan “het echte werk”.

Jazeker, het is wel zo dat een kleiner budget meestal een kleiner formaat betekent. Daarbij bepalen de opstartkosten bij een op maat gemaakt vloeibaar acryl schilderij een groot deel van de kosten. Hierdoor is een groter schilderij wat goedkoper per vierkante centimeter. Mocht een kleiner schilderij voor jou ook nog te kostbaar zijn, dan zijn ook altijd mogelijkheden om voor een minder kostbare schildertechniek te kiezen, een schilderij uit de shop te kiezen of een hoge kwaliteit print af te laten drukken of tijdens een workshop zelf jouw droom schilderij te maken.

Bij het maken van een Resin schilderij en een vloeibaar acryl schilderij, gaat een groot deel van de tijd zitten in het goed laten drogen van de lagen verf of epoxy. Pas als een laag goed droog is kan ik verder werken aan het schilderij. Als de lagen niet goed drogen kan dit een ongewenst effect hebben (scheuren, bobbelen, etc) en dit wil ik altijd voorkomen. Hiervoor neem ik soms wat extra tijd om zeker te weten dat er niets mis kan gaan.

Ik kan een afbeelding van een schilderij gebruiken als inspiratie voor het werk dat je wilt. Ik zal altijd proberen het gevoel dat jij wilt krijgen van het schilderij, ook in het schilderij te verwerken. Maar dit wil niet zeggen dat ik een exacte kopie voor je kan maken. Ik maak een uniek werk en enig in zijn soort. Ik kan het creatieve werkproces van een andere kunstenaar niet kopiëren, want daarmee doe ik zowel mezelf als de andere kunstenaar geweld aan.

Een op maat gemaakt schilderij kan niet geruild worden. In de vrijblijvende fase, voor accepteren van de offerte, heb je altijd nog de keuze om te stoppen. Zou je na aankoop toch echt niet tevreden zijn, laat me dit dan altijd weten dan kan ik altijd met je mee kijken en mijn uiterste best doen om een oplossing voor het probleem te vinden.