Resin Workshop

Leren werken met resin!

LET OP! Workshops zijn tijdelijk opgeschort, in overleg kan ik op locatie workshops verzorgen.

Tijdens deze workshop leer je:

  • Noodzakelijke materialen, uitleg over veilig werken en tips & tricks
  • Werken met pigmenten
  • Verschillende soorten resin en toepassing
  • Voorbereiden en technieken
  • Uitleg over het aanbrengen van lagen
  • Goede kleurkeuzes maken

Ik geef je tijdens het werken natuurlijk ook tips en aanwijzingen,

De workshop duurt 3 uur, van 13:00 – 16:00

Prijs is inclusief: koffie/lekkers, alle materialen, het enige dat je mee hoeft te nemen is wat goede zin en een inspiratiebron of onderwerp!

Na deze workshop heb je een paar kleine resin werkjes gemaakt én een gezellige creatieve middag gehad!

Let op!  De resinwerkjes moeten minimaal 24 uur uitharden. Je kunt deze na de workshop ophalen of ik kan jouw werkjes tegen verzendkosten met de post versturen.

 

Artikelnummer: 3-1 Categorie:

Beschrijving

Wat is resin?

Er zijn verschillende soorten resin. We noemen het ook wel epoxy. In deze resin workshop leg ik je alles uit, hoe je veilig kunt werken en op welke manier je de mooiste resultaten krijgt.

Je mengt twee componenten bij elkaar, dit wordt dan na een tijdje hard. Verschillende soorten resin zijn voor verschillende toepassingen. Sommige resin is dikker en minder vloeibaar, andere resin loopt juist beter uit waardoor het voor een dunne laag te gebruiken is.

In de resin workshop kun je pigmenten toevoegen om de resin te kleuren. Hiermee kun je bijzondere effecten creëren.

Omdat de resin uithard kun je het laag voor laag aanbrengen en zo veel diepte in je werk creëeren. Tijdens deze workshop leg ik je uit hoe je met lagen kunt werken. Omdat de resin tijd nodig heeft om uit te harden kunnen we de lagen niet tijdens deze workshop aanbrengen. Na de workshop heb je wel genoeg kennis om hier zelfstandig mee aan de slag te gaan.

Tijdens het werken zie ik vooral veel vrolijke en verraste gezichten, je moet namelijk mee met de “flow” van de resin en je overgeven aan het proces.

Dit proces is toegankelijk voor iedereen, ook voor beginners.

Meer zien? Bekijk mijn collectie kunstwerken die ik heb gemaakt met resin of kijk op mijn instagram om meer van mijn resin fluid-art kunstwerken te zien.